Het kopen van laminaat

door

in

Bijna niets is zo leuk als een huis (op)nieuw inrichten. Welke kleur krijgt de muur, wat voor soort meubels, wat passen daar voor gordijnen bij? De vloer hoort er ook bij, veel mensen kiezen voor laminaat. Laminaat is duurzaam, ziet er mooi uit en is gemakkelijk te leggen. Het is wel van belang om voor de aanschaf van nieuw laminaat, eerst over een aantal zaken goed na te denken.

Tips voor het kopen van laminaat

 

  • Weet hoeveel laminaat je nodig hebt. Niets is zo vervelend als in de winkel staan en geen idee hebben hoeveel pakketten je mee moet nemen. Meet dan ook nauwkeurig de oppervlakte van de ruimtes waar het laminaat moet komen te liggen. Je kunt rekening houden met ongeveer 5% extra om zaagveries te compenseren.
  • Met alleen laminaat kopen ben je er niet. Bedenk welke ondervloer je wilt hebben. Een goede ondervloer zorgt ervoor dat geluid gedempt wordt en kan zorgen voor een goede isolatie.
  • Ook is het van belang om te bedenken in welke ruimte het laminaat komt te liggen. Is dat een ruimte waar veel in gelopen wordt? Of gaat het om slaapkamers? Let er op dat je de juiste kwaliteitscategorie kiest. Dikkere planken zijn over het algemeen kwalitatief beter dan dunne planken.
  • Je hebt het laminaat gekocht en wilt het liefst direct aan de slag! Toch is het slim om de nieuwe laminaatvloer nog even in de gesloten verpakking een dag of twee te laten liggen, midden in de ruimte waar het komt te liggen. Zo kan het acclimatiseren.
  • Bedenk voor het leggen ook hoe je wilt dat het nieuwe laminaat komt te liggen. Door het leggen van het laminaat in de lengterichting, of naar het licht toe, bereik je het meest optimale ruimtelijke effect.
  • Let als laatste ook op de afwerking! Met bijvoorbeeld een mooie plint is je laminaatvloer helemaal af!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *