Dakterras inrichten

Het inrichten van jouw dakterras

Eindelijk is het wachten voorbij, de lente staat weer om de hoek. We kunnen weer lekker de bloemetjes buiten zetten en genieten van een heerlijk zonnetje op ons eigen dakterras. Maar voordat je vrienden en familie kunt uitnodigen voor een gezellig samenzijn, moet je er eerst voor zorgen dat jouw dakterras er tiptop uitziet. Tijd voor een nieuwe inrichting dus! Maar hoe ga je te werk? Gelukkig zijn er genoeg tips die het inrichten van jouw dakterras een stuk gemakkelijker maken.

Een aantal handige tips

Het inrichten van jouw dakterras klinkt als een hoop werk en dat is het vaak ook. Met deze tips zul je sneller klaar zijn dan je denkt.

  • Formaat

Kijk eerst goed naar het formaat van jouw dakterras. Niet iedere buitenruimte is geschikt voor een grote hoekbank. Als jouw dakterras wat kleiner is kun je er nog steeds een gezellige plek van maken. Probeer gebruik te maken van kleinere meubels die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Zo kun je toch genieten van jouw eigen dakterras.

Hoe richt je een dakterras in?

  • Ondergrond

Ook is het belangrijk om te weten uit welke ondergrond jouw dakterras bestaat. Zorg ervoor dat je dit goed uitzoekt, want anders is er sneller sprake van instortingsgevaar. Veiligheid gaat boven alles, dus neem de tijd om uit te zoeken wat het draagvermogen is van jouw dakterras.

  • Locatie

Denk goed na waar je de meubels plaatst. Wil je liever in de zon zitten of kies je een plek in de schaduw?

  • Planten

Een beetje groen maakt het helemaal af. Afhankelijk van het formaat van jouw terras kun je gebruik maken van mooie tuinplanten. Wissel het af met een paar kleurrijke bloemen en je creëert een hele fijne sfeer.

Geniet ervan

Nu je alles weet over het inrichten van je dakterras kun je aan de slag. Ga ervoor en voordat je het weet zit je te genieten op jouw eigen dakterras.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *