woning jaren 30

Een jaren 30’ woning

door

in

Er zijn ontzettend veel stijlen waaruit je kan kiezen bij het bouwen van een woning. Een van die stijlen is een jaren ’30 woning, dit type woning is nog steeds zeer populair en zie je vaak terug in het straatbeeld. Een jaren ’30 woning kun je omschrijven als een woning met karakter. De woning beschikt over getimmerde dakgoten en is gemaakt met een rode baksteen. Ook heeft de woning hoge plafonds, vaak hoger van drie meter. Verder beschikken jaren ’30 woningen over veel volume en heb je als bewoner ontzettend veel mogelijkheden om de woning op den duur uit te bouwen.

De populariteit van jaren ’30 woningen

Er zijn verschillende redenen waarom jaren 30 woningen zo populair zijn. Ten eerste is dit type woning zeer geschikt om te bouwen in nieuwe woonwijken. Een jaren 30 woning geeft een Vinex-wijk een tijdloze uitstraling. Naast de uitstraling van de woning brengt de woning zelf ook veel voordelen met zich mee. Zo zijn het vaak ruimtelijke woningen met grote ruimtes en heb je ontzettend veel vrijheid om de woning naar eigen wens in te richten. Ook is het vrij eenvoudig om de woning uit te bouwen, het bijbouwen van een garage óf serre is in de meeste gevallen geen enkel probleem.

jaren 30 woning
jaren 30 woning laten bouwen

Wat zijn de kosten van een jaren 30 woning

De kosten hangen af van de keuzes die je maakt. Wanneer je zou kiezen voor elk mogelijk kenmerk van een jaren 30 woning, dan  ben je natuurlijk meer geld kwijt dan wanneer je kiest voor enkele jaren ’30 kenmerken. Over het algemeen zijn jaren ’30 woningen zo rond de 10 tot 15% duurder dan een woning die gebouwd is in een eigentijdse stijl. Echter krijg je hier wel veel voor terug, zo heb je namelijk wél een woning met karakter. Zo is over de afgelopen 90 jaar gebleken dat jaren ’30 woning waardevast zijn.

Ben jij geïnteresseerd in een jaren ’30 woning? Neem dan contact op met Variahuis.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *