bevestigingsmateriaal klussen

3 redenen om online je bevestigingsmateriaal te kopen

Je bent op zoek naar bevestigingsmateriaal. Je kunt op pad gaan en door de lange gangen lopen bij de lokale doe-het-zelf winkel, of je gaat direct online en bestelt daar precies wat je nodig hebt. Wat is de beste keuze? Hier zijn drie redenen om online je bevestigingsmateriaal te kopen!

1. Het is goedkoper

Laten we beginnen met de reden die voor veel mensen van belang is, toch zou dit helemaal niet op het lijstje mogen voorkomen. Het klopt inderdaad dat online bevestigingsmateriaal vaak goedkoper geleverd wordt. Dit heeft te maken met lagere kosten voor de verkoper. Zo is er geen duur winkelpand nodig, er kunnen meer klanten bediend worden dan slechts het gebied rondom de winkel, ook zullen reguliere winkels doorgaans veel meer geld besteden aan reclame. Maar de prijs mag eigenlijk niet doorslaggevend zijn bij bevestigingsmateriaal kopen. Want veiligheid is natuurlijk veel belangrijker. Wat maakt het uit wanneer een klem iets goedkoper is bij de concurrent, maar afbreekt op een cruciaal moment? Ja, online bevestigingsmateriaal kopen is goedkoper, en dat is een leuk voordeel. Maar bezuinig nooit op kwaliteit bij dit soort producten.

Bonus tip: Laat je niet verleiden met kassakoopjes en andere zaken die je eigenlijk niet nodig hebt. Koop online wat je nodig hebt en besteed niet meer dan noodzakelijk.

2. De keuze is groter

Zowel de grote doe-het-zelf zaken als de kleine specialisten kunnen zich niet veroorloven om ruimte in de schappen te reserveren voor producten die zelden verkocht worden. Online webshops hebben geen schappen waar ze producten uitstallen, maar maken gebruik van duidelijke productfoto’s die precies laten zien hoe het product er uitziet. Dit bespaart ruimte, ook is het mogelijk om enkele exemplaren van ieder type op voorraad te houden. Na het bestellen zal de magazijnmedewerker de producten opzoeken en verzenden naar de klant. We gaan liever niet te diep in op het logistieke proces, in het kort kunnen webwinkels voorraden beter bijhouden en meer producten aanbieden zonder in te boeten op kwaliteit.

Bonus tip: Kun je toch niet vinden waar je naar op zoek bent? Er is een kans dat de leverancier dit artikel voor je kan bestellen bij de fabrikant. Neem gerust even contact op, nooit geschoten is altijd mis!

online bevestigingsmateriaal kopen
De redenen om bevestigingsmateriaal online te kopen

3. De garantie is beter geregeld

Het lijkt tegenstrijdig dat een online winkel een betere service kan bieden. Denk aan de garantie. Als een schroef niet recht is, dan kun je toch gewoon terug naar de winkel gaan? In theorie wel, toch zijn normale winkels niet gebonden aan dezelfde regels als webshops. Wanneer je bij een Nederlandse webshop bestelt als consument ben je namelijk veel beter beschermd dan in een fysieke winkel het geval is. De standaard 14 dagen zichttermijn bijvoorbeeld. Ben je niet tevreden, heb je teveel besteld, of is er een andere reden om het bevestigingsmateriaal toch niet te gebruiken? Dan mag je deze producten binnen 14 zonder opgaaf van reden retour zenden. Dit is wettelijk zo geregeld. Uiteraard zijn er zeker verschillen per webwinkel. Zo zal niet ieder bedrijf een helpdesk hebben waar je vooraf informatie kunt opvragen, of after sales service als je nog vragen hebt. Je mag wel uitgaan van een uitstekende kopersbescherming, wat de winkel motiveert om een goede kwaliteit te leveren.

Bonus tip: De Wet Aankoop op Afstand geldt voor alle bedrijven in Europa die leveren aan consumenten in Nederland. Wanneer de winkel zich buiten de EU bevindt geldt deze wet niet.

Ontdek zelf de voordelen van online bevestigingsmateriaal kopen en plaats direct een bestelling. Besteed minder tijd in de winkel, en werk meer aan jouw projecten!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *