schuurwoning

Duurzaam en energiezuinig wonen? Laat een schuurwoning bouwen!

Misschien heb je ze wel eens ergens zien staan. Prachtige, stoere, robuuste woningen die een hier en daar de looks van een grote schuur heeft. Deze woningen dragen de naam schuurwoning. Schuurwoningen zijn een prachtige manier om een huis te bouwen in een landelijke omgeving. De welstandseisen in de buitengebieden zijn vaak hoog. Het ontwerp van de woning moet moeiteloos in zijn omgeving passen, zodat de unieke esthetiek van de omgeving niet verloren gaan. Door een schuurwoning te bouwen blijft de esthetiek bewaard en wordt deze soms zelfs versterkt. Een schuurwoning maakt het mogelijk om een prachtige luxewoning te bouwen in het buitengebied.

De uiterlijke kenmerken van een schuurwoning

schuurwoningEen schuurwoning kenmerkt zich door het gebruik van robuuste, stoere materialen. De meeste schuurwoningen worden opgebouwd met een frame van staal of hout. De ruimtes tussen het frame worden gedeeltelijk opgevuld met baksteen, maar voornamelijk met glas. Deze enorme ramen zorgen ervoor dat er altijd volop daglicht in de woning is, en dat de woning een open en warme uitstraling heeft. Het ontwerp van een schuurwoning is vaak modern met traditionele invloeden. Zo worden er vaak antracietgrijs gebruikt, in combinatie met licht eikenhout. Het frame van de woning is ook aan de buitenkant duidelijk zichtbaar. Het dak van de woning kan een stukje langer dan de woning zelf zijn en ondersteund worden door een prachtig eikenhouten frame. Op deze manier wordt er op een eigenzinnige wijze een veranda gecreëerd. Door landelijke materialen zoals licht eikenhout te combineren met stoere, robuuste materialen zoals staal, wordt op geheel unieke wijze een prachtige, landelijke maar toch moderne woning gecreëerd die helemaal in zijn omgeving past.

Duurzaam wonen in een schuurwoning

In de toekomst gaat de nadruk steeds meer op duurzaamheid liggen. Een schuurwoning is energiezuinig en duurzaam. Drievoudige beglazing, gevels die voornamelijk op het zuiden worden gebouwd en veel ramen bevatten zodat het zonlicht de ruimte opwarmt en verlicht, natuurlijke ventilatie, zonnepanelen, bij een schuurwoning wordt het allemaal toegepast. Hierdoor is een schuurwoning energiezuinig, milieuvriendelijk en 100% duurzaam. Een schuurwoning laten bouwen levert je niet alleen een prachtige, unieke woning op een bijzondere plaats op, maar zorgt er ook voor dat onze aarde ook nog leefbaar is voor de generaties na ons. Een schuurwoning laten bouwen is dus een optie met alleen maar voordelen!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *