bouwafval-container

Bouwafval? Dit doe je ermee!

Als je wel eens verbouwd hebt, herken je de situatie waarschijnlijk wel. Je blijft met erg veel bouwafval zitten en moet hier vanaf. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen om het bouwafval naar een milieustraat te brengen, maar je kunt ook kiezen voor een makkelijkere oplossing. Met een bouwafval container kun je eenvoudig van je bouwafval afkomen. De container wordt op de gewenste locatie geplaatst en je kunt direct het bouwafval in de container gooien.

Bouw containers in verschillende maten

Iedere verbouwing is anders. Het kan zijn dat je alleen de woonkamer gaat verbouwen, maar het kan ook zijn dat je een hele woning gaat verbouwen. Om deze reden zijn containers in verschillende groottes beschikbaar. Zo kan een kleine afzetcontainer al vanaf een inhoud van 2,5 m³ aangevraagd worden. De afzetcontainers zijn eenvoudig aan te vragen tot een inhoud van 10 m³. Voor particulieren zal dit formaat als snel genoeg zijn.

Bedrijven hebben soms ook grotere afzetcontainers nodig. Bijvoorbeeld bij het verbouwen van een kantoorpand. Hiervoor kunnen grotere afzetcontainers aangevraagd worden tot een inhoud van 40 m³. Het is lastig om te bedenken hoe groot een afzetcontainer precies is. Hierom staat vaak ook een formaat aangegeven bij de containers. Een afzetcontainer met een inhoud van 40 m³ heeft een lengte van 6,7 meter, een breedte van 2,5 meter en een hoogte van 2,56 meter.

Kies de juiste container voor jouw afval

Het is belangrijk dat je de juiste container uitkiest voor jouw afval. Controleer altijd goed of het afval dat jij hebt wel in de container mag. Heb je bijvoorbeeld alleen metselwerkpuin, betonpuin en zuiver steenpuin? Dan kan je ervoor kiezen een puincontainer te huren. Heb je echter ook hout, kunststoffen, metalen en papier afval? Dit mag niet in een puincontainer. Hiervoor moet je dus een bouw- en sloopafval container huren.

Bedenk voor het huren van een container dus goed of je al het afval er wel in weg mag gooien. Het zou namelijk vervelend zijn als je nog een tweede container moet huren voor een deel van het afval.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *