gehoorbescherming

Denk aan je gehoor

door

in

Klussen in of bij huis kan heel leuk zijn, maar je bent er niet alleen met goed gereedschap. Ook veiligheid is iets waar je goed op moet letten. Een veiligheidsbril is belangrijk, maar je oren ook. Zeker als je gaat boren, maar ook timmeren of zagen, maakt veel geluid. Dat geldt voor de meeste elektrische apparaten die je tijdens het klussen gebruikt sowieso. Dit is iets om rekening mee te houden voor je begint met klussen. Je kunt levenslange gehoorbeschadiging oplopen en afhankelijk worden van gehoorapparaten als je zonder goede gehoorbescherming gaat klussen. Dit kan makkelijk voorkomen worden door goede gehoorbeschermers te gebruiken. U kunt hierbij denken aan oordoppen en hoorkappen, die u bij elke willekeurige bouwmarkt kunt kopen.

De audicien kan helpen

Wilt u liever gehoorbeschermers die precies aan uw oren zijn aangepast, ga dan eens langs bij een audicien. Deze specialist kan u goed adviseren over wat voor gehoorbescherming voor u de beste optie is. U krijgt dan een uitgebreide gehoortest. Zo weet u gelijk hoe het er met uw gehoor voor staat; dat is wel zo prettig. Het gehoor kan achteruit zijn gegaan door regelmatig zonder goede bescherming aan harde geluiden te zijn blootgesteld. Daarom is het wel een gehoortest wel verstandig, om eventuele verdere schade te voorkomen. Als u regelmatig klust, kunt u bij de audicien gehoorbescherming op maat laten maken, zodat ze perfect in uw oor passen. Eventueel kunt u deze ook in combinatie met hoorkappen gebruiken, voor nog meer geluidsdemping.

gehoor klussen
Gehoorbescherming bij klussen

Verplichte gehoorbescherming

Werkgevers zijn verplicht gehoorbescherming ter beschikking te bestellen voor hun personeel vanaf 80 decibel. Vanaf 85 decibel is het dragen van gehoorbescherming voor werknemers wettelijk verplicht. Dit zegt dus veel over de noodzaak van goede gehoorbescherming. Ook als je niet als werknemer, maar als particulier klust, is het dus van groot belang om voor goede gehoorbescherming te zorgen. Je oren zijn niet alleen van belang om te horen, maar ook je evenwichtsorgaan heeft er mee te maken. Als je gehoor achteruit gaat, kan dat evenwichtsproblemen opleveren. Zorg dus altijd voor goede gehoorbescherming.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *