vloer

Tips voor het aanschaffen van een nieuwe vloer

door

in

Je hebt de keuze gemaakt, er moet een nieuwe vloer komen! Maar nu komt het lastigste nog; wat voor vloer. Er is zoveel keus. Hier volgen enkele tips die je mee kunt nemen bij het aanschaffen van een nieuwe vloer.

Licht of donker?

Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in een kamer. Heb je lichte meubels en wil je een knusse sfeer creëren, kies dan voor een donkere vloer.
Bij lichte vloeren komen donkere meubels goed naar voren, vooral bij ruimtes met weinig lichtinval. Een ander voordeel van een lichte vloer is dat een kamer optisch groter lijkt.

De soort vloer.

De soort vloer hangt af van wat je mooi vindt, de prijsklasse waar je in zoekt, hoe belangrijk je het vindt dat de vloer gemakkelijk in het onderhoud is en de ruimte waar de vloer in komt te liggen.
Een houten vloer is duurzaam en bijna overal toepasbaar, maar bijvoorbeeld niet waterbestendig.
Laminaat is betaalbaar en gemakkelijk in het onderhoud, de gehorigheid is een nadeel. Een gietvloer is duurzaam en waterdicht, maar prijzig.
Als je twijfelt tussen verschillende soorten vloeren kun je het beste advies inwinnen bij een vloerspecialist.

nieuwe vloer
nieuwe vloer aanschaffen

Houd rekening met de ruimte waarin de vloer komt.

Dan is er nog de keuze voor een patroon, smalle of brede planken. Of toch een tegelstructuur?
Komt de vloer in een kleine ruimte, wees dan voorzichtig met patronen. Hierdoor kan de ruimte al snel nog kleiner lijken. Bij een grote ruimte past een vloer met brede planken heel goed.

Vraag om een staalbord.

Bij de meeste vloerspecialisten kun je een staalbord meekrijgen. Zo kun je op je gemak in je eigen woning zien of de kleur of structuur die je op het oog hebt ook echt past bij de ruimte. Maak vooral geen overhaaste beslissing!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *