plafond in huis

Verbouwen? Vergeet het plafond niet

Bij een verbouwing wordt het meeste gedacht over nieuwe vloeren, nieuwe kozijnen, muren opnieuw afwerken en eventueel een uitbouw.

We besteden veel aandacht aan het netjes wegwerken van leidingen in muren en vloerverwarming om de storende radiatoren niet meer in het zicht te hebben, maar helaas komt het ook regelmatig voor dat de meerwaarde van het plafond renoveren wordt vergeten. En dat is zonde.

Een verbouwing kun je in een keer naar een hoger niveau tillen als je ook het plafond mee renoveert.

Mooie afwerking en betere akoestiek

Een plafond krijgt in de loop der jaren nogal wat te verduren. Verlichtingspunten worden gewijzigd wat weer leidt tot nieuwe gaten en opvulmateriaal, verkleuringen, vocht, nicotineaanslag of zelfs schimmels.

Een plafond opnieuw stuken is niet altijd mogelijk en geeft ook niet altijd het gewenste resultaat. Wil je flexibiliteit houden in installaties en ook problemen zoals een slechte akoestiek aanpakken, dan zijn er beter passende oplossingen.

Met een systeemplafond werk je snel en eenvoudig oneffenheden en leiding- en kabelwerk weg.

Bovendien profiteer je direct van een betere akoestiek. Afhankelijk van het type plafondpaneel dat je kiest kan een systeemplafond nog meer positieve eigenschappen aan je plafond toevoegen. Er zijn brandwerende platen, speciale platen voor ruimtes die hoge eisen aan de hygiëne stellen en vochtwerende platen.

Er is ook een enorme keuze uit designs en materialen van de platen en je kunt optisch spelen met de ruimte door platen juist in de breedte of lengte te monteren. Zo maak je een smalle gang optisch breder, of een grote open ruimte wat intiemer. Laat je anders adviseren door de experts van afbouwtotaal.

nieuwe plafond
Jouw plafond renoveren

Onderhouden van een systeemplafond

Een groot voordeel van een systeemplafond is het makkelijke onderhoud. Als een plaat vergeeld of beschadigd is, kun je deze er uithalen en vervangen zonder de rest van het plafond te moeten vervangen.

Ook de achterliggende bedrading blijft altijd makkelijk bereikbaar, zo kun je eenvoudig verlichtingspunten of andere elektrische bedrading toevoegen en verwijderen. Hierdoor blijft je verbouwde ruimte lang up-to-date.

Niet alleen voor kantoren

De tijd dat je systeemplafonds alleen in grote kantoorruimtes zag ligt lang achter ons. Tegenwoordig is er heel veel keuze in materiaal, formaat en design en kun je ook kiezen voor oplossingen die doorlopen op de muren. Dus een muur- en plafondpaneel.

Er zijn plafondpanelen die geschikt zijn voor winkels, horeca, kantoren, scholen en ook voor woonhuizen. Zo kun je elke verbouwing afmaken met een passend plafond.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *