sfeer in de woonkamer maken

De woonkamer aanpakken voor meer sfeer

door

in

Ben je de woonkamer een beetje beu en ben je toe aan iets nieuws? Dan is het tijd om wat inspiratie op te doen en aan de slag te gaan. Ik ga je op weg helpen met wat tips.

  1. Laat je inspireren

Voordat je aan de slag gaat in de woonkamer, moet je natuurlijk weten wat je wil veranderen en wat je mooi vindt. Laat je daarom inspireren. Dit kan tegenwoordig heel makkelijk online. Kijk eens rond op Pinterest wat voor moois er voorbijkomt. Uiteraard is het ook mogelijk om een kijkje te nemen op de woonboulevards of in woonbladen. Maak je eigen moodboard van jouw ideale woonkamer. Pinterest is ook daar weer heel geschikt voor.

  1. Creëer ruimte

Mensen vinden meer ruimte fijn. Dit hoeft niet per se fysieke ruimte te zijn, dit kan ook optisch zijn.  Licht zorgt optisch voor meer ruimte. Gebruik daarom lichte kleuren, zodat het licht beter wordt ontvangen.

Ga voor openslaande deuren naar de tuin. Door de tuin te betrekken bij de kamer lijkt de woonkamer groter. Heb je buiten grote tegels liggen, dan wordt dit effect versterkt.

Uiteraard kan je ook voor meer fysieke ruimte zorgen middels een uitbouw. Dit is wel een grootste aanpassing, die je niet zomaar doet. Hierbij moet je denken aan het isoleren van de ruimte, dakbedekking, ramen en uiteraard de afwerking. De binnenkant moet daarna ook nog aangepakt worden.

Een uitbouw is vaak een hoge kostenpost, dus zorg ervoor dat het de waarde van je huis verhoogt. Zo is het een goede investering die zichzelf terugverdient.

Sfeer in de woonkamer
Sfeer in de woonkamer
  1. Pak de vloer aan

De vloer is een groot en belangrijk element in iedere ruimte, dus ook in de woonkamer. De vloer is ontzettend belangrijk voor de sfeer en stijl. Er zijn genoeg mogelijkheden. Denk aan vloerbedekking die heerlijk zacht is voor je voeten. Of ga voor een echte houten vloer die een heel leven meegaat. Andere opties zijn laminaat en een pvc-vloer. Pvc vloeren worden steeds populairder. Deze zijn makkelijk in onderhoud en huisdiervriendelijk.

Kleine aanpassingen met een groots effect

Natuurlijk zijn er ook kleinere aanpassingen mogelijk die een groots effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan een radiatorombouw mocht je nog een oude woonkamerradiator hebben. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een mooie designradiator voor de woonkamer. Deze radiatoren hoef je niet te verstoppen achter een radiatorombouw.

Deuren kunnen ook echte blikvangers zijn. Deuren met ramen kunnen er weer voor zorgen dat er meer licht binnen komt wat ruimte creëert.

Verder zijn hoge plinten en een brede vensterbank een leuke toevoeging om je woonkamer nieuw leven in te blazen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *