ventilatieroosters

Hoe belangrijk zijn ventilatieroosters in een kozijn?

door

in

Het isoleren van een woning is erg belangrijk. Een goede ventilatie heeft immers direct effect op de energierekening, er is minder geluidsoverlast van buitenaf, er zijn minder problemen met ongedierte en de kans op vochtproblemen worden beperkt. Voorwaarde is wel dat er een goede ventilatie is. Dit geeft het belang aan van goede ventilatieroosters in een kozijn. Hiermee kunnen veel problemen worden voorkomen. 

Met de komst van steeds betere isolatiemogelijkheden wordt ook het belang van een goede ventilatie in huis wordt steeds groter. Veel mensen realiseren zich immers niet dat een gemiddeld gezin zo’n 10 liter vocht per dag produceert door bijvoorbeeld het koken, douchen en wassen. Deze grote hoeveelheid vocht moet uiteraard wel worden afgevoerd. Goede ventilatie is dus van groot belang.

Gevolgen vochtproblemen

Een normale vochtigheidspercentage in een woning ligt tussen de 40 en 60 procent. Dit lijkt een hoog percentage, maar in de praktijk merken we hier niets van. Afwijkingen worden echter wel geregistreerd, echter alleen vaak in een later stadium. We worden geattendeerd door de gevolgen.      

Vochtproblemen kunnen een behoorlijk negatieve invloed hebben op het leefklimaat in een woning. Deze problematiek wordt vaak zichtbaar door de lelijke zwarte schimmelplekken. Deze plekken kunnen flinke gezondheidsproblemen veroorzaken. Denk aan ademhalingsorganen, longproblemen en chronische ontsteking van het neusslijmvlies.

Isolaties versus ventilatie, waarom niet ventileren méér geld kost!

Vochtproblemen zijn onder andere zichtbaar door schimmelplekken en door de aanwezigheid van huisstofmijt of zilvervisjes. De achterliggende gedachte van het onvoldoende ventileren is zuinigheid. Veel mensen zijn bang om hun kostbare warme lucht in de winter te verliezen door ventilatie. Dit is echter een verkeerde besparing. Wat veel mensen niet beseffen, is dat het veel meer energie kost om vochtige lucht te verwarmen in vergelijking met schone lucht. Het niet ventileren kost dus uiteindelijk méér geld dat betaald moet worden aan de energierekening. 

Waarom kiezen voor een ventilatierooster in het kozijn?

Ventileren is dus zéér belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. U kunt ervoor kiezen om zeer regelmatig alle ramen en deuren tegen elkaar open te zetten, maar in de praktijk is dit vaak niet praktisch. De keuze voor een ventilatierooster in het kozijn is vaak een zeer goed toepasbare optie. De woning wordt altijd voorzien van frisse lucht zonder dat er last is van regen- of windinslag.

Ventilatieroosters van Glasdiscount

De keuze voor ventilatieroosters in een kozijn is een financieel aantrekkelijke optie. Glasdiscount heeft een ruim aanbod in (zelfregelende) ventilatieroosters. Wij bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hierin aan. Ontdek op onze site waarom wij al 15 jaar dé marktleider in glas en glasproducten zijn.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *