erkend slotenmaker

De slotentrends van 2019

door

in

Als jouw huis nog niet is voorzien van goede sloten is het zeker de moeite waard om daar eens over na te denken. Verouderde sloten zijn namelijk een lust voor inbrekers. Als zij ’s nachts op pad gaan dan gaat hun voorkeur uit naar woningen met sloten die gemakkelijk te forceren zijn. Een inbreker houdt er niet van om langer dan een minuut aan een slot te moeten prutsen om binnen te komen. De kans dat hij gesnapt wordt is dan veel te groot. Dus als je woning is voorzien van goede sloten en goed hang- en sluitwerk is de kans groot dat het inbrekersgilde jouw huis liever overslaat.

 

Welke sloten zijn het beste?

Sloten met het Politie Keurmerk zijn over het algemeen nauwelijks te openen als je niet over de sleutel beschikt. Om de deur toch te openen moet doorgaans het hele slot worden verwijderd en dat kan alleen las je over het juiste gereedschap beschikt en dan nog kost het wel even tijd. En tijd hebben inbrekers niet als ze aan het ‘werk’ zijn. Als je kiest voor goedgekeurde sloten is de kans dat je veilig van huis kunt en rustig kunt gaan slapen dan ook een stuk groter. Deze sloten zijn over het algemeen wel wat duurder dan gewone sloten, maar de voordelen die je ervan hebt zijn legio.

 

Kijk ook goed naar het hang- en sluitwerk van ramen

Een andere trend in 2019 als het om sloten gaat zijn de ramen. Want je kunt nog zulke goede sloten op de deuren hebben, als een inbreker via een raam alsnog gemakkelijk toegang tot je huis kan krijgen dan hebben die sloten niet zoveel zin. Een erkende slotenmaker kan je adviseren over goed hang- en sluitwerk voor de ramen. Je kunt de ramen bijvoorbeeld voorzien van een handgreep met veiligheidspal zodat deze echt alleen van binnenuit kan worden geopend. Een ruit inslaan kan natuurlijk altijd, maar inbrekers kiezen daar liever niet voor omdat het kabaal dat daar doorgaans mee gepaard gaat de kans op ontdekking natuurlijk een stuk groter maakt.

goede sloten
Beschikt jouw huis over goede sloten?

Een veilig gevoel voor jou en je gezin

Voor welke sloten je ook kiest, het is belangrijk om van je huis een veilige plek te maken. Veel mensen die een inbraak hebben meegemaakt geven aan dat de gestolen spullen doorgaans niet het ergst zijn, maar het idee dat iemand door hun spullen is gaan rommelen en in hun veilige huis is geweest heeft vaak een grote impact en kan voor jaren en onveilig gevoel geven.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *