woninginbraak voorkomen

Binnenkort op vakantie? Laat je huis veilig achter

door

in

Sommige mensen kunnen net zo goed een briefje op de deur hangen: Wij zijn met vakantie, dus inbrekers van harte welkom. Want soms is het wel heel duidelijk dat een huis voor een paar weken verlaten is. En dat terwijl er heel simpele dingen zijn die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je huis een ‘bewoonde’ indruk maakt tijdens je vakantie.

 

Zorg voor goede sloten

Om te beginnen is het verstandig om je woning van goede sloten te laten voorzien. Een slot dat niet gemakkelijk te openen is wordt door inbrekers liever overgeslagen. Dat geldt ook voor goed hang- en sluitwerk voor de ramen. Een erkende slotenmaker kan je adviseren over het vervangen van de sloten als deze inmiddels gedateerd zijn. Niet veilige sloten zijn door een ervaren inbreker kinderlijk eenvoudig open te maken, soms zelfs zodanig dat er geen schade te zien is. Als dat laatste het geval is kan het zelfs gebeuren dat een inboedelverzekering niet uitkeert.

 

Zorg dat je huis er niet verlaten uit ziet

Een flinke lading post op de deurmat of een uitpuilende brievenbus zijn vaak het belangrijkste teken dat de bewoners van een huis voor langere tijd afwezig zijn. Zorg dus dat de buren of iemand anders in je omgeving met enige regelmaat de post weghaalt. Daarnaast kun je tijdschakelaars plaatsen op lampen in je huis zodat die op gezette tijden ’s avonds aan gaan. Tegenwoordig zijn er ook systemen die je zelf met je smartphone kunt bedienen. Dan kun je zelfs vanaf je vakantieadres thuis de lampen aan en uit doen.

erkende slotenmaker
Is jouw huis goed beveiligd?

Geniet vooral van je vakantie

Het aantal woninginbraken in Nederland daalt al jaren. Belangrijke oorzaken zijn dat steeds minder mensen contant geld in huis hebben en hun kostbare spullen zoals sieraden en dergelijke goed opbergen. Maar ook het feit dat woningen beter beveiligd zijn met goede sloten en soms zelfs een alarminstallatie zorgt ervoor dat inbrekers steeds vaker bot vangen. Als jouw huis nog niet optimaal beveiligd is, laat je dan eens informeren over de mogelijkheden door een goede slotenmaker. Hij kan je adviseren welke maatregelen ervoor kunnen zorgen dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan. In sommige gevallen bespaar je zelfs op de premie van een inboedelverzekering als je kunt aantonen dat je woning is voorzien van sloten met het politiekeurmerk. Zo verdien je de investering dus ook nog eens terug.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *