ervaren loodgieter

De voordelen van een buitenkraantje in de zomer

door

in

Een buitenkraan heeft veel voordelen. Daarom is deze in veel huishoudens aanwezig. Als dat bij jou nog niet is gebeurd dan is het zeker het overwegen waard om een buitenkraan te laten installeren. Het is doorgaans geen groot werk. De waterleiding moet hiervoor naar buiten worden doorgetrokken. Afhankelijk van de plaats in de woning waar de keuken is gesitueerd kan aan de voorzijde of de achterkant van de woning een buitenkraan worden geïnstalleerd.

 

Wat kan ik met een buitenkraan?

Een buitenkraan is erg handig als je de plantjes in de tuin water wilt geven. Je hoeft dan niet steeds naar binnen te lopen om een gieter te vullen. Ook kun je een sproeier voor je gazon gemakkelijk met een slang op de buitenkraan aansluiten. Dat is een stuk minder omslachtig dan dat je hiervoor de kraan in de keuken moet gebruiken. Bovendien is die kraan dan ook ‘bezet’ gedurende de tijd dat de tuin wordt besproeid. Dat is ook lang niet altijd praktisch.

buitenkraan aanleggen
Heb jij al een buitenkraan?

Het reinigen van het tegelwerk

Veel mensen gebruiken een hogedrukreiniger om het tegelwerk in de tuin schoon te spuiten. De hogedrukreiniger moet op de kraan worden aangesloten. Veel keukenkranen zijn hiervoor niet geschikt. Dan is het heel handig om een buitenkraan te hebben. Bij een hogedrukreiniger krijg je vaak verschillende verloopstukjes die op een gemiddelde buitenkraan passen. Zo kun je de hogedrukspuit gemakkelijk aansluiten. Je hebt dan ook een minder lange slang nodig omdat de kraan zich al buiten bevindt. Zo kun je heel gemakkelijk je terras schoon spuiten en ziet je tuin er in een mum van tijd weer keurig uit.

 

Wie kan voor mij een buitenkraan aanleggen?

Als je zelf niet zo handig bent dan kun je een ervaren loodgieter inschakelen om een buitenkraan aan te leggen. Doorgaans is dit niet heel veel werk, zeker niet voor een vakman die hier ervaring mee heeft. De waterleiding moet door de muur en daar een stukje verlengd worden. Vervolgens kan de kraan hierop worden aangesloten. Er zijn speciale buitenkranen in de handel. Doorgaans heeft een buitenkraan alleen koud water, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om beide leidingen naar buiten door te laten trekken zodat je indien gewenst ook buiten over warm water kunt beschikken. Houd er wel rekening mee dat de kraan in de winter tijdens een vorstperiode kan bevriezen. Op zich kan dit geen kwaad, maar uiteraard kan de kraan dan niet worden gebruikt.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *