investeren in een huis

De voor- en nadelen van het leven van een vastgoed investeerder

door

in

Heb je besloten om je ontpoppen tot een vastgoed investeerder? En heb je daarom in de afgelopen jaren al in één of meerdere vastgoedobjecten geïnvesteerd? Dan weet je ongetwijfeld al dat je een flink rendement kunt draaien.

Twijfel je nog een beetje over het investeren in vastgoed? Het is goed om te weten dat dit zowel voor- als nadelen met zich mee brengt. Over de belangrijkste plus- en minpunten lees je hieronder alles.

De nadelen van het investeren in vastgoed

Als je in vastgoed wilt investeren, moet je je pijlen op de lange termijn richten. Op de korte termijn draai je een niet al te hoog rendement, maar juist wél op de lange termijn. Het advies is daarom om alleen met deze vorm van investeren te starten indien je een lange horizon aan kunt houden.

Tevens heb je een bepaald startkapitaal nodig. Je kunt dit startkapitaal van je eigen spaarrekening halen, maar je kunt dit startkapitaal ook verkrijgen via een hypotheekverstrekker. Uiteraard brengt dat wel de nodige kosten met zich mee.

vastgoed
Denk goed na over waar je wel en niet in investeert

De voordelen van het investeren in vastgoed

Het investeren in vastgoed is nagenoeg risicoloos. Je weet namelijk op voorhand 100% zeker dat er de komende jaren (veel) vraag naar vastgoed blijft. Als je nu een appartement koopt, weet je zeker dat je dit de komende jaren kunt blijven verhuren.

Heb je je appartement een paar jaar verhuurd? En wil je dit appartement graag verkopen? Dan kan je hier een flink bedrag voor ontvangen. Door de jaren heen heb je bovendien al een hoop afgelost, waardoor je flink wat bedrag onder aan de streep overhoudt. Als je je pand via Damborg.nl verkoopt, geniet je ook nog eens van een snelle afhandeling.

Tot slot is het een feit dat het investeren in vastgoed erg leuk is. Je bent met iets nieuws bezig, je kunt een flink rendement draaien en je hebt meer dan voldoende mogelijkheden. 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *