De verbouwing: nieuwe deuren in de woning

door

in ,

Tijdens de verbouwing van een huis wordt er vaak afscheid genomen van het interieur van de vorige bewoners van het pand. Vaak zijn de smaken totaal verschillend, waardoor er een bepaalde stijl niet meer voldoet. Zodoende kunnen er ook de deuren uit het huis worden gehaald en worden vervangen. In dit artikel geven we meer tips mee voor zowel de binnen – als buitendeuren.

Buitendeuren

Zijn jullie op zoek naar een andere buitendeur? Buitendeuren zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen. Het materiaal waar de deur van is gemaakt bepaalt ook voor een groot gedeelte de uitstraling. Kies je voor een heel moderne deur, of neem je liever een klassiek exemplaar. Buitendeuren zijn leverbaar in hout, aluminium en kunststof. Wanneer je graag een warme uitstraling wilt hebben, dan zou je echt moeten kiezen voor een houten deur. Uiteraard vraagt een houten deur wel wat meer onderhoud wat betreft schoonhouden en verven. Kies je voor kunststof, dan is dat veel minder het geval. Verder zijn buitendeuren van kunststof ook nog beter wat betreft inbraakpreventie, ze zijn echt onverwoestbaar. Een aluminium buitendeur spant wat dat betreft de kroon. Deze zijn echt enorm stabiel en duurzaam en echt inbraakwerend.

Binnendeuren

Bij een binnendeur spelen er weer andere factoren mee. Als het gaat om binnendeuren, dan denken we uiteraard niet aan het feit of de deur inbraakwerend is of niet. Binnendeuren zijn te koop in verschillende materialen, kleuren, maten en stijlen. Je kunt kiezen voor verschillende houtsoorten, kunststof of glas. Meestal wordt bij binnendeuren wel voor hout gekozen. Uiteraard kan dat in verschillende soorten hout en je kunt zelf altijd de uiteindelijke kleur bepalen. Ook binnen is een deur van kunststof onderhoudsvrij. Wanneer je kiest voor glas, dan geniet je van meer licht in huis.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *