De juiste hanglamp kiezen

door

in

Zo makkelijk is dat nog niet; de juiste lamp vinden voor aan je slaapkamer plafond. Aan de ene kant wil je genoeg licht hebben om bijvoorbeeld dezelfde sokken bij elkaar te vinden, maar aan de andere kant wil je ook niet geblindeerd worden wanneer je ’s ochtends je licht aan knipt.

Daarom ben ik eens gaan nadenken wat nou eigenlijk een geschikte design hanglamp is voor in de slaapkamer. Lees je mee?

Ten eerste: smaken verschillen! Maar dat maakt het allemaal ook wel weer zo leuk.
Glazen kroonluchters, houten lampen, industriële look, landelijk, klassiek..
En toch kiezen de meeste mensen voor een rustige hanglamp in de slaapkamer. Blauwe gordijnen in de slaapkamer? Perfect, een hanglamp met een blauwe kap. Goede match.
Voor degene die de uitdaging wel aan gaan om eens iets anders te durven te kiezen, zijn vaak lang opzoek naar een goede hanglamp. Dan is het een kwestie van mode: welke stijl is momenteel in? 2018/2019 zien we bijvoorbeeld veel de industriële look.

hanglampen design
hanglampen design

Wat ook opviel tijdens de zoektocht is dat er hanglampen zijn met een draaibare arm. Daardoor kun je de hanglamp boven het bed draaien, dichterbij de kledingkast of een stukje hoger hangen bijvoorbeeld. Handig!
Eenmaal het juiste kleurtje en look uitgekozen te hebben, moet er ook nog een lampje in de fitting worden gedraaid. En dat gedeelte maakte het voor mij af.
Wit licht of geel licht. Led of geen led. Dimlicht of niet.
Voor de stelletjes onder ons, zullen begrijpen hoe vervelend het is wanneer je partner ineens het licht aangooit terwijl jij nog lekker ligt te slapen.
Dan is dit de oplossing: een dimlicht in je lampenkap installeren. Met een draaiknop aan de muur kun je simpel de felheid aanpassen. Qua energiebesparing zit je goed met een led lamp of spaarlamp.

Betreft de kosten kan ik een voorbeeld geven. Online ben ik bij Ikea en bol.com gaan kijken, en kwam uit bij een hele mooie zwarte messing hanglamp > 35 euro.
Daarbij koos ik voor een draadloze dim-set, zodat ik de lamp kan dimmen > 18 euro.
Voor 53 euro de perfecte slaapkamer hanglamp.

Wat voor kleur en soort hanglamp zou jij kiezen? En zou jij ook voor dimbare verlichting kiezen, of toch liever iets anders?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *