Waar moet je allemaal rekening mee houden bij een aanbouw aan je huis

U bent inmiddels de leeftijd van 65 jaar gepasseerd en hoeft niet dagelijks meer de wekker te zetten om te gaan werken. De kinderen wonen al een tijdje niet meer thuis en u bent nog in goede conditie. U beschikt over een woning waarin u sfeervol wonen kan. Nu u een stuk minder moet en vooral veel mag is het tijd om rond te kijken wat u met uw tijd en spaargeld gaat doen. Op seniorenportaal.nl vindt u veel informatie over de mogelijkheden die er zijn. Na goed nagedacht te hebben besluit u om uw woning op de begane grond uit te breiden met een aanbouw. Een goede investering van uw spaargeld, daar de woning meer waard wordt. In de tussentijd kunt u genieten van meer ruimte. Het plaatsen van een aanbouw kent de nodige haken en ogen. Het is belangrijk om goed te verdiepen in de mogelijkheden en valkuilen.

woning uitbreiden
Bent u van plan een aanbouw te zetten?

Om te beginnen is het belangrijk om vooraf een goed idee te hebben wat de wensen zijn. Een aanbouw is een investering die niet zo makkelijk terug te draaien is. Het inschakelen van een architect kan raadzaam zijn. Een goede architect helpt u met het vertalen van uw woonwensen naar een goed ontwerp dat past bij de huidige woning. Daarnaast kan een architect met ideeën en inzichten komen die u zelf nooit bedacht had. Als het ontwerp af is kan er een aannemer ingeschakeld worden. Bespreek met de aannemer goed de plannen door en maak duidelijke afspraken over wat en wanneer gedaan zal zijn. Maak ook duidelijke afspraken over de kosten en betalingen. Voordat de aannemer aan de slag gaat is het aan u om uit te zoeken of er een vergunning nodig is. Tegenwoordig mag een aanbouw tot maximaal 4 meter diep en 5 meter hoog zonder vergunning neergezet te worden, tenzij u bijvoorbeeld in een monument woont. Het is sowieso raadzaam om altijd na te gaan of er een vergunning nodig is of niet.

 

Als alles geregeld is zal de aannemer de klus verder klaren. U zult na niet al te lange tijd weer kunnen genieten van uw vergrote woning waar sfeervol wonen centraal staat. Vervolgens kunt u op seniorenportaal.nl kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn om vitaal uw oude dag door te brengen.

 

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *