thuiswerkplek

Creëer de perfecte thuiswerkplek met deze tips

door

in

Door de coronacrisis is de meerderheid van Nederland meer thuis aan het werk. Mark Rutte heeft de inwoners van ons land in zijn laatste persconferentie opgedragen om zoveel mogelijk thuis te werken, behalve als het echt niet anders kan. Dus daar houden de meeste mensen zich dan ook braaf aan. Al is uit onderzoek gebleken dat er tijdens de eerste echte lockdown nog veel meer mensen vanuit huis werkten, dan tijdens deze ‘lockdown light’. Feit is dat de meeste mensen zich wel houden aan de oproep vanuit het kabinet, zodat we hopelijk de coronacrisis sneller onder controle hebben en we weer (deels) terug naar kantoor kunnen.

 

Aangezien werk en privé nu meer in elkaar overlopen is het wellicht lastig, zeker als je een gezin hebt, om een perfecte thuiswerkplek te creëeren en je focus niet te verliezen bij het rondlopen van een paar spelende kinderen om je heen. Hieronder geven wij tips om te zorgen dat je deze rustige werkplek voor jezelf ook thuis kunt creëren en hier ook praktisch en efficiënt kan blijven werken, net als op kantoor. 

Eigen plek om te werken

Zorg voor een eigen plek, al is het maar in een klein afgesloten hoekje op zolder of in de woonkamer. Het is belangrijk om niet continu afgeleid te worden door ruis en geroezemoes om je te kunnen concentreren op het werk wat je moet verrichten. Probeer bij voorkeur te zorgen voor een bureau en een ergonomisch bureaustoel om je rug te beschermen en gefocust te kunnen blijven. Investeren in een goede bureaustoel is dan ook absoluut een must.

Voldoende daglicht op je thuiswerkplek

Daglicht is belangrijk om gemotiveerd en scherp te blijven. Daglicht zorgt ervoor dat je niet alleen continu de lichtinvloeden van je scherm hebt, maar ook natuurlijk licht om af en toe naar te kijken. Ben je afgeleid? Kijk dan even naar buiten en probeer je daarna opnieuw te focussen op je werk. 

Planten

Planten zorgen voor zuurstofafgifte en een vrolijke noot op jouw werkplek. Een plant neerzetten op je bureau is dus een aanrader. Je wordt er vrolijk van en de plant voorziet je hopelijk van genoeg verse zuurstof om je motivatie en energie te kunnen behouden tijdens het thuiswerk.

Schoon bureau

Een opgeruimde ruimte om je heen zorgt voor rust in je hoofd. Zorg er dus tijdens elke einde van je werkdag voor dat je je bureau opruimt. Zo begin je de volgende dag weer met een frisse start en een opgeruimd bureau. Ben je van nature een sloddervos? Koop dan mandjes of organisers om de boel alsnog netjes te kunnen houden en elke ochtend met de volle energie en achter een opgeruimd bureau te kunnen starten. 

Geen bankzaken

Het is heel verleidelijk om met je laptop op de bank te kruipen. Echter leidt dit automatisch tot energieverslapping en minder focus. Probeer je werkplek zo in te richten dat je beschikt over een vaste plek met een goede stoel en een opgeruimd bureau. Dit is de beste manier om ook thuis je werk goed te kunnen blijven verrichten en de volle focus te behouden.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *