Verbouwen en energie besparen

door

in

Het verbouwen van je huis lijkt in eerste instantie niet de eerste stap naar het besparen van energie, maar het is wel zo. Dit is namelijk de uitgelezen kans om dubbel glas of zonnepanelen te plaatsen of voor vloerisolatie te kiezen. Dit geldt ook voor de badkamer: wil jij energie besparen in de badkamer? Denk er dan aan voordat je gaat verbouwen! Het volgende artikel kan daarbij helpen:

De vloerverwarming en water
Heb je vloerverwarming of wandverwarming in de badkamer? Door een pompschakelaar te installeren wordt de pomp uitgeschakeld als het water op temperatuur is. Hou je er van om lang onder de douche te staan? Door 1 minuut korter te douchen bespaar je warm water en daarmee energie. En heb je wel eens aan een waterbesparende douchekop gedacht? Deze douchekop ziet er normaal uit maar deze variant verkleint de waterdoorstroming en voegt lucht toe aan het water.

Wist je dat vloerverwarming een hogere gevoelstemperatuur geeft, vergeleken met een radiator? Hierdoor is een lagere temperatuur voldoende voor hetzelfde effect. En je raad het waarschijnlijk al: hiermee bespaar je ook energie!

Wil je meer tips om energie te besparen? Bekijk dan de website www.unitedconsumers.com.

Schermafbeelding 2015-07-22 om 08.03.07


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *