Interieur van je huis opknappen

door

in

Wie het interieur van zijn huis wil opknappen hoeft niet per definitie veel geld uit te geven. Ook met een laag budget kun je een uitstekend resultaat boeken. Het schilderen van de muren bijvoorbeeld geeft je kamer een totaal andere uitstraling. Als je zelf de kwast ter hand neemt hoeft die restyling ook niet duur te zijn. Meer dan een paar potten latex – en wat tijd en moeite – kost het je niet. Een oude bank kun je eenvoudig nieuw leven inblazen met een paar leuke kussens. Is de bekleding lelijk geworden, of zelfs beschadigd? Een Grand Foulard doet wonderen! Maar wat doen we met die oude radiator? Vervangen is kostbaar. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om ook een radiator een ander uiterlijk te geven.

Metalen radiatorbekleding
Met een metalen radiatorbekleding geef je die saaie radiator een geheel nieuw uiterlijk. Deze systemen schuif je over de oude radiator heen. Ze zijn eenvoudig te monteren, je hebt er zelfs geen gereedschap voor nodig. De metalen radiatorbekleding blijft op zijn plaats zitten door middel van sterke magneten. Ze zijn ook simpel te verwijderen, bijvoorbeeld als je ze een goede schoonmaakbeurt wilt geven. Deze bekleding voor radiatoren is verkrijgbaar in verschillende kleuren, jouw voorkeur zit er vast en zeker tussen.

Decorpanelen
Een andere mogelijkheid is het gebruik van decorpanelen. Deze zijn al wat langer in de handel. Met decorpanelen onttrek je de door de jaren heen lelijk geworden radiatoren aan het zicht. Ook decorpanelen zijn er in verschillende soorten en maten. Het grote voordeel van decorpanelen is dat je ze zelf eenvoudig kunt schilderen. Ook is het fijn dat je met decorpanelen de vensterbank kunt verlengen. Het monteren van deze radiatorbekleding kost iets meer moeite dan bij zijn metalen tegenhanger. Ingewikkeld is de montage van deze panelen echter niet, een beetje handige hobbyklusser weet er wel raad mee.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *