Essentieel in elk huis, de binnendeur

door

in

Binnendeuren zijn deuren die niet zijn aangesloten op de buitenkant van een huis, maar een deur die de ene kamer van een andere kamer afschermd. In elk huis zitten binnendeuren, dus daarom is het belangrijk om er wat meer over te weten. Wist je dat er verschillende soorten binnendeuren bestaan?

Boarddeur

Neem bijvoorbeeld de standaard boarddeur. Dit is een holle deur, gevuld met karton, die sinds de jaren 70 standaard in de meeste woningen zit. Tegenwoordig zijn er echter meerdere variaties van boarddeuren, zoals met bijvoorbeeld een massieve vulling. Maar behalve de standaard boarddeur, zijn er ook nog andere binnendeuren.

Paneeldeur

Een ander soort binnendeur is de luxe paneeldeur. Dit is een massieve deur met meestal meerdere panelen. Ook deze deur is in velen variaties mogelijk, bijvoorbeeld met glas of een opdekuitvoering.

Daarnaast heb je nog stompe deuren en opdekdeuren. Een stompe binnendeur is een deur die helemaal in het kozijn valt. Daarentegen is een opdekdeur een binnendeur die gedeeltelijk tussen het kozijn valt, en ook gedeeltelijk op het kozijn. Dat is dus de opdekrand.

Naast verschillende soorten materiaal, kan je de deur ook nog op verschillende manieren decoreren. Je kunt de deur bijvoorbeeld schilderen met een mooie kleur die bij de rest van het interieur past. Ook kun je hem lakken, of volledig kaal laten als je dat het mooist vindt.

Deuren van Lundia zijn strak en stijlvol. Hier kan je ook nog advies vragen welke deur het beste bij uw woning past, wanneer u er nog niet uit bent welke deur u wilt kiezen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *