Energievriendelijk wonen

Energievriendelijk wonen, het kan met deze tips

door

in ,

Met de steeds verder stijgende energieprijzen, wordt het begrip “energievriendelijk wonen” steeds populairder. We hebben goed nieuws, het is niet alleen een hip begrip, het kan ook echt en zelfs eenvoudiger dan je zou denken.

Isoleren is de boodschap

Wist je dat je meer dan de helft van je energiebedrag gebruikt voor je verwarming? Door het isoleren van je woning kan je dit bedrag een flink stuk reduceren. Ramen, vloeren, buitenmuren en een dak met goede isolatie zorgen ervoor dat de warmte die je opwekt minder gemakkelijk zijn weg naar buiten zal vinden. Je woning blijft langer warm, je hoeft minder te stoken en je zal dus minder betalen.

Energielabel

Alle huishoudelijke toestellen zijn vandaag de dag voorzien van een energielabel. Kies bij de aankoop bewust voor toestellen met een label A, die hebben het laagste verbruik. Het lijkt misschien niet veel verschil uit te maken, maar als je al je toestellen gaandeweg vervangt door A-label toestellen zal je heel wat euro’s uitsparen.

Vervang je lampen

Al je bestaande lampen vervangen door led-lampen, maakt je huis ineens al een heel pak energievriendelijker. Bovendien verbruiken deze lampen niet alleen minder, ze hebben ook een veel langere levensduur. Led-lampen zijn tegenwoordig ook in verschillende sterktes en warme kleuren te verkrijgen.

Ga bewust om met energie
Ga bewust om met energie

Ga bewust om met energie

We zijn ons vaak niet bewust van de hoeveelheid energie die we onnodig verbruiken. Als je alle toestellen die je niet gebruikt uitschakelt in plats van de standby modus te gebruiken, zal je verbruik aanzienlijk dalen. Vaak staan we er niet bij stil dat ook voor de standby modus wel degelijk energie nodig is en dus bijkomende kosten oplevert.
Hetzelfde geldt voor verlichting. Maak er een gewoonte van als je een kamer verlaat om de verlichting uit te doen. Nu blijven lichten dikwijls urenlang branden terwijl er niemand in de kamer is. Doe dit ook voor verwarming. Ben je niet in die kamer, laat de verwarming er dan ook niet continu aanstaan.

Experts geven raad

Wil je een volledige doorlichting van je energieverbruik en de onnodige kostenposten in je huis? Energie-experts doen een complete check van je huis en van je gewoontes en geven je op basis daarvan allerhande tips en adviezen om energievriendelijker te leven. Zeker de moeite waard.
Als je bovenstaande tips toepast en de raad van een expert inwint, zal je verrast zijn van het resultaat. Je zal heel wat geld besparen dat je voor andere, leuke dingen kan gebruiken.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *