Badkamer verbouwen?

Je badkamer verbouwen, waarom zou je dat doen? Uitgekeken op je oude tegels, wastafel en spiegel kan een reden zijn. En als je bad is gaan lekken en het plafond naar beneden komt is een erg voor de hand liggende motivatie.

Hoe pak je dat aan…

Allereerst natuurlijk een schets maken van je oude badkamer. De maten noteren van vloeroppervlak en die van muren en hoogte. Vervolgens ga je op bezoek bij een firma met showrooms en vraag je informatie op via internet. Je gaat een plannetje voor je zelf maken. Ga je het zelf doen of laat je het (gedeeltelijk) aan een ander over? Ja, badkamer verbouwen is een operatie die ingrijpend kan zijn.

Ontwerp is rond

En zodra je weet wat je wilt is het zorg om er aan te beginnen. Slopen van de oude badkamer en beginnen met het opbouwen van de nieuwe. In de praktijk worden oude tegeltjes tegenwoordig niet verwijderd, maar gaan de nieuwe daar gewoon overheen. Ook voor de vloer geldt dat: die wordt niet uitgebikt maar er komt gewoonweg een nieuwe vloer bovenop. Misschien met vloerverwarming. Waardoor een opstap ontstaat bij de deuropening. Oude plafond verwijderen?. Welnee er komt gewoon een nieuw plafond onder het oude.

Klaar

Badkamer verbouwen is klaar. Heel mooi resultaat. Ruim een kubieke meter kleiner geworden. Nou ja, dat scheelt in de stookkosten.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *