betonblokken

3 tips bij het gebruiken van betonblokken

Betonblokken zijn in de bouwwereld onmisbaar. Of je nu als bouwvakker actief bent in de woningbouw of als particulier aan het klussen gaat: zowel professionals als doe-het-zelvers kunnen met betonnen blokken aan de gang als oplossing voor eigen creaties. Maar hoe ga je slim om met het gebruik van betonblokken in en rond huis? Hoe kun je dit type bouwmateriaal slim inzetten, zodat je snel, veilig en mooi kunt bouwen en volop profiteert van de voordelen van een betonblok? Met onderstaande drie handige tips helpen we je op weg!

1. Gebruik de blokken als plantenbakken én schutting

Een betonblok kun je prima gebruiken als plantenbak, als je kiest voor blokken met opstaande randen. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die betonblokken op elkaar stapelen in verschillende hoogtes en patronen, langs de rand van de tuin. De blokken op deze manier gebruiken heeft twee voordelen. In de eerste plaats bouw je zo een robuuste, ijzersterke schutting, die je tuin afgrenst maar ook wind tegenhoudt. Naast dit voordeel is een tweede pluspunt van blokken beton in de tuin, de mogelijkheid om deze blokken (als ze in het midden hol zijn of een lagere uitsparing hebben) in te zetten als natuurlijk ogende plantenbakken. Met blokken beton kun je eenvoudig een soort terrasje met trappen bouwen. Hier stop je potgrond in, waardoor je veel planten en bloemen kwijt kunt.

betonnen blokken
Wat kun je allemaal met betonblokken?

2. Een barbecue en heater als combinatie

Blokken beton zijn ook goed te gebruiken om een soort tuinhaard mee te bouwen. Hiervoor hoef je geen ervaren klusser of bouwvakker te zijn. Je metselt een paar blokken aan elkaar en laat in het midden ruimte over voor een haardvak waarin hout gestopt kan worden. Natuurlijk moet er boven op de haard genoeg plek zijn om een ijzeren plaat in te schuiven. Zo kun je de betonnen tuinhaard gebruiken op koude dagen of avonden om jezelf lekker op te warmen, maar ook als unieke barbecue!

3. Een origineel kastje maken

Met slechts drie open blokken beton kun je heel gemakkelijk een uniek, natuurlijk ogend kastje maken. Gebruik twee blokken als verticale steunen en leg of metsel daar horizontaal een derde betonblok op. Meer hoef je eigenlijk niet te doen om jouw kastje af te maken: schilderen, schuren en lakken zijn niet nodig, want het is de betonlook die het hem doet! Geschikte plekken om het kastje neer te zetten, zijn bijvoorbeeld de gang bij de voordeur, op je slaapkamer als nachtkastje of als extra kastje naast de relaxfauteuil.

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *