Verlichting

Welke huishoudelijke apparaten verbruiken de meeste energie?

door

in

Ben je bij bijvoorbeeld Oxxio energie aan het kijken naar een goedkoop energiecontract? Dan is het advies om ook goed naar belangrijke randvoorwaarden te kijken. Daarmee doelen we onder meer op jouw gedrag; laat je bijvoorbeeld de verlichting in jouw hal 24/7 branden? Of doe je – als je de deur uitgaat – alle lampen in jouw woning uit?

Ook door energiezuinige huishoudelijke apparaten te kopen, kun je de nodige energie besparen. Als je graag veel energie wilt besparen, kan het daarom lonend zijn om jouw huidige huishoudelijke apparaten te vervangen. Daarbij is het met name interessant om naar de hieronder genoemde apparaten te kijken. Deze apparaten staan namelijk te boek als ware energievreters.

Elektrische kachel

Indien je een elektrische kachel hebt, kun je rekening houden met een relatief hoge energierekening. Dat is zéker het geval als je nog geen slimme thermostaat in jouw woning hebt. Om deze reden is de aanschaf van een slimme thermostaat dan ook absoluut aan te raden. Daarmee weet je simpelweg veel energie (en geld) te besparen.

Airco

Heb je in jouw huis gekozen voor een airco? Met name tijdens de warme zomermaanden is dit een ideale uitkomst, maar je moet wel rekening houden met de nodige kosten. Niet alleen de aanschaf van een airco kost veel geld, maar ook de energie die een airco verbruikt. 

airconditioning
Airconditioning op een woning

Een grote koelkast

Staat er in jouw keuken een grote koelkast? Dan kun je ook rekening houden met een vrij hoge energierekening. In een grote koelkast moet een groter oppervlak gekoeld blijven, waardoor de koelkast meer energie verbruikt. 

Een groot tv-scherm

Als je voor een groot televisiescherm kiest, kun je nóg meer genieten van de beste programma’s en films. Tegelijkertijd krijg je ook te maken met een hoger energieverbruik. Over het algemeen kan gesteld worden dat een groot scherm ongeveer drie keer zoveel energie verbruikt dan een kleiner televisiescherm.

Wil je geld besparen?

Wil je graag geld besparen op jouw energierekening? Dan is het interessant om je aan te sluiten bij een energiecollectief. Via een energiecollectief kun je behoorlijk veel geld besparen. Geld waarmee je vervolgens leuke dingen in het leven kunt gaan doen! 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *