Dak isolatie

Waarom is dak isolatie zo belangrijk?

Tegenwoordig is het optimaal isoleren van een huis ongelofelijk belangrijk. Mensen die dit niet doen lopen namelijk het risico om jaar na jaar geconfronteerd te worden met een torenhoge energierekening. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, integendeel. Eén van de eerste zaken waar je bij het isoleren van een huis aan moet denken is aan dak isolatie. Het isoleren van het dak is uitermate belangrijk omdat het merendeel van het warmteverlies in een huis via het dak plaatsvindt. Ben jij eveneens aan het overwegen om het dak van je woning te isoleren, maar weet je nog niet helemaal waarom dat nu exact zo belangrijk is? Dan zal het lezen van de informatie die je hieronder terug kan vinden daar zeker en vast verandering in brengen!

Met welke materialen kan je een dak isoleren?

Ben je op zoek naar geschikte dak isolatie voor het isoleren van het dak waar je woning over beschikt? Dan zal je tijdens je zoektocht al vrij snel kunnen vaststellen dat er tal van verschillende soorten materialen bestaan om daarvoor gebruik van te maken. Het gaat in dit geval onder meer om de materialen zoals hieronder aangegeven: 

  • Glaswolisolatie; 
  • Isolatieplaten; 
  • Rotswol;
  • Spuitisolatie of PUR;

Voor welk soort isolatiemateriaal je voor jouw dak isolatie zal gaan kiezen is afhankelijk van meerdere factoren. Uiteraard speelt de kostprijs op dit vlak een niet onbelangrijke rol. Dat is echter niet alles. Daarnaast moet je bijvoorbeeld ook rekening houden met het soort dakconstructie waarvan sprake is. Ook goed de eigenschappen van de verschillende soorten dak isolatie vergelijken is zeker een must om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken. 

Het isoleren van je dak is altijd een absolute must 

Meer dan ooit is het vandaag de dag ongelooflijk interessant en belangrijk om je woning zo optimaal mogelijk te isoleren. Dat geldt nog wel in het bijzonder voor het dak waar je huis over beschikt. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat warme lucht over een stijgende werking beschikt. Deze stijgende werking zorgt ervoor dat het merendeel van deze warme lucht verloren gaat via het dak van een woning. Deze isoleren kan er dan ook voor zorgen dat het warmteverlies ongelofelijk sterk kan worden gereduceerd en dat komt natuurlijk ook de hoogte van de energiefactuur alleen maar ten goede. Hoe dan ook, zorg er dus altijd voor dat het dak van je huis optimaal is geïsoleerd wanneer je niet wil worden geconfronteerd met een onnodig hoge afrekening voor het energieverbruik aan het einde van het jaar. 

Isoleren dak
Een geïsoleerd dak tijdens slecht weer

Hoeveel bedragen de kosten voor een dak isoleren?

De kostprijs waar je bij stil moet blijven staan voor wat het isoleren van je dak betreft wordt bepaald door tal van verschillende factoren. Natuurlijk is er in eerste instantie het soort isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. Daarnaast is het evenwel zo dat er ook rekening moet worden gehouden met de partij die de dak isolatie gaat plaatsen. Doe je dit zelf? Dan zal je daarvoor uitsluitend je tijd moeten investeren. De kost voor het plaatsen van het materiaal blijft je evenwel gespaard. Je moet er daarbij wel rekening mee houden dat je mogelijks bij het zelf plaatsen van de isolatie geen aanspraak kan maken op een bepaalde subsidie. Dit omdat hiervoor vaak een belangrijke eis is dat de plaatsing gebeurt door een echte vakman. Hier zal je dus wel even bij stil willen blijven staan.

Kies je voor Isolatienoord, dan kies je voor goede service en uitstekende kwaliteit!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *