Huis

Houd je huis koel zonder airco

door

in

In de zomermaanden is de temperatuur buiten heel hoog. Dit zorgt er ook voor dat het binnen een hoop opwarmt. De zon schijnt op de ramen en binnen no-time is het heel erg warm. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Het is namelijk fijn als je een mogelijkheid hebt om je terug te trekken van de hitte. Niet iedereen kan er even goed tegen en dan is een koele ruimte om je terug te trekken wel fijn. Alleen hoe kun je dit nou op een goedkope manier voor elkaar krijgen? Vaak denken mensen dat er dan alleen een airco geplaatst kan worden. Alleen wist je dat dit ook op een andere manier kan? Met zonwerend folie houd je het al aanzienlijk koeler in huis. Dit is vele malen goedkoper dan het aanschaffen van een airco.

 

Is een airco veel duurder dan zonwerend folie?

Het antwoord hierop is ja. De aanschaf van een airco zit al gauw tegen de duizend euro aan. Het nadeel is dat deze dan nog niet hangt en dus nog geplaatst dient te worden. Ook heeft een airco onderhoud nodig. Dit kan soms ook duurder uitpakken als er een probleem is welke gefixt moet worden. Het fijne aan zonwerende raamfolie is dat als het aangebracht is het dan ook klaar is. Je hoeft er verder niks meer aan te doen want het doet zijn werk. Heb je grote ramen? Dan kan het wel iets duurder worden uiteraard maar je zal nooit net zoveel geld kwijt zijn als een airco. Ook kun je zonwerende raamfolie heel gemakkelijk zelf aanbrengen.

Een airco vergt veel onderhoud
Een airco vergt veel onderhoud

Hoe breng je zonwerend folie aan?

Het aanbrengen van zonwerend folie is gelukkig heel makkelijk om te doen. Daarom kan iedereen het zelf doen en scheelt dit ook aanzienlijk in de kosten. Alleen wat heb je allemaal nodig om zonwerende raamfolie aan te brengen? Allereerst heb je een rolmaat of liniaal nodig om het folie op te meten. Als je het hebt opgemeten kun je het afsnijden met een scherp Stanleymesje. Houdt altijd een iets ruimere afmeting aan zodat je zeker weet dat je genoeg hebt. Om het zonwerende raamfolie strak aan te brengen is een rakel vilt en een plantenspuit nodig. Zorg voordat je begint met plakken dat het raam helemaal schoon is. Maak het raam schoon met een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee haal je al het vet en stof van het raam wat het plakken dwars kan zitten. Spuit vervolgens het raam nat met de plantenspuit en begin in een hoek met plakken. Als je het hele raam hebt voorzien van folie kun je het water verwijderen. Wrijf met de rakel vilt van het midden naar de zijkanten. Nu komt al het water onder het folie vandaan en kun je genieten van een koel huis!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *