riool vervangen

Ga je verbouwen? Zorg voor goede riolering!

Je wilt een woning of bedrijfspand verbouwen en je hebt natuurlijk al veel aandacht besteed aan de indeling. In gedachten is alles ook al mooi ingericht. Maar hoe zit het eigenlijk met je riolering? Deze moet goed werken, anders stuit je straks op allerlei problemen binnenshuis! Voor de verbouw van je riolering kun je het beste een expert inschakelen en wel om verschillende redenen.

Riolering aanleggen of vervangen is werk voor specialisten!

Een rioolstelsel is opgebouwd uit verschillende delen, maar bestaat hoofdzakelijk uit leidingen. Al deze leidingen moeten naadloos op elkaar worden aangesloten en dat kan millimeterwerk betekenen. Wil je dit zelf doen, maar heb je weinig tot geen ervaring? De kans op een meetfout is dan vrij groot. Slecht aangelegde leidingen leiden vaak tot lekkages, verstoppingen en rioolstank!

Goede riolering brengt woon- en werkcomfort!

Zo eens in de vijf jaar kan er een lekkage of verstopping optreden: dit geldt al voor goed aangelegde rioleringen. Is er echter sprake van een verkeerd aangelegde leiding (en dit wordt vaak pas laat ontdekt), dan kun je op regelmatige basis hinder ervaren. Is dit het geval, dan kun je een rioolvakman vragen om een inspectie van je riolering. Hij spoort het euvel zo op, zodat jij alweer snel lekker kunt wonen of werken. 

Is riolering vervangen of aanleggen door een expert prijzig?

Het is inderdaad niet goedkoop, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat het specialistisch werk is. Een goede expert zal je echter van goede adviezen voorzien. Met welk (goedkoper) materiaal kan er gewerkt worden? Of wil je juist wat duurder materiaal, zodat je riolering ook langer meegaat? Je zult verschillende keuzes moeten maken en die hebben allemaal invloed op de prijs. 

Welke andere zaken bepalen de kosten?

Hoogst bepalend voor de kosten is het aantal meters dat aan leidingen moet worden gelegd. Uiteraard moet je daarnaast ook rekening houden met de kosten voor de materialen en de arbeidsuren. Gelukkig kun je van tevoren bij je expert een offerte opvragen: hierin legt hij uit wat hij precies voor je kan doen en welke kosten daaraan gekoppeld zijn.

riolering aanleggen
riolering aanleggen door een expert

Kies ik voor een gescheiden of een gemengd rioolstelsel?

Ook dit is een punt dat je misschien moet meenemen in je overweging om je rioolstelsel te laten verbouwen. Veel gemeenten zien namelijk liever dat inwoners gescheiden rioolstelsels implementeren. Afvalwater en hemelwater worden dan apart van elkaar afgevoerd en dat leidt tot minder of geen overstromingen. Het relatief schone hemelwater blijft zo ook zuiver en hoeft dan niet uitgebreid gezuiverd te worden. 

Hoe zorg ik voor mijn nieuwe riolering?

Als de werkzaamheden zijn voltooid, kun je genieten van het gemak van je nieuwe riolering. Maar om deze riolering in goede staat te houden, zul je het wel goed moeten onderhouden. Spoel bijvoorbeeld niets door wat niet in de riolering mag, zoals etensresten, vetresten chemicaliën of… bouwafval. Spoel de leidingen ook maandelijks even door met een oplossing van huishoudsoda en heet water: dit houdt de leidingen vetvrij.

Ja, ik heb nu een specialist nodig voor de verbouwing van mijn riolering!

Dat is mooi, want er staat al een heel goede expert op je te wachten. Hoe je in contact komt met hem? Ga naar www.rioolprobleemkwijt.nl en vul je woonplaats of postcode in. Je ziet dan een telefoonnummer in beeld verschijnen: dit is het nummer van jouw lokale specialist! Bel hem meteen voor een afspraak of gebruik het contactformulier. Hij helpt je dan zo spoedig mogelijk.

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *