huis verbouwen buitenland

Een eigen huis bouwen in het buitenland

De knoop is doorgehakt, Nederland ga je verlaten om je te vestigen in een ander land. Nadat je de keuze voor het nieuwe land hebt gemaakt is het belangrijk om een huis te vinden. Een huis kan je gewoon gaan kopen maar zelf een eigen huis bouwen in het buitenland is natuurlijk ook een optie. Er zijn verschillende stappen welke je moet ondernemen voordat je overweegt om je eigen huis te bouwen.

Vind en kavel

Wanneer je zelf een huis wil bouwen is de eerste stap het zoeken van een geschikte bouwkavel. Hiervoor kan je een lokale makelaar in de arm nemen. Ook weet de bevolking vaak veel over mogelijke bouwkavels. Wat rondvragen in je nieuwe woonplaats kan dus ook zeker geen kwaad. Zo ontmoet je ook gelijk veel mensen en misschien zelfs al je nieuwe buren. Ga bij het kijken na de kavel wel goed navraag doen. Wat heeft er eerder op de kavel gestaan? Wanneer je in een land gaat wonen waar bijvoorbeeld aardbevingen zijn of zijn geweest is het belangrijk om te weten of er ook schade op het terrein is geweest.

huis bouwen buitenland
Ben jij van plan een huis te bouwen in het buitenland?

Zorg voor financiering

Het financieren van een tweede huis in het buitenland kan moeilijk zijn. Niet elke bank gaat akkoord met een lening voor een (tweede) huis in het buitenland. Banken stellen zelf voorwaarden voor het huis in het buitenland. Belangrijk is om hier goed naar te kijken en eventueel tussen meerdere banken een vergelijking te maken. Bij een bank met veel vermogende klanten heb je de grootste kans van slagen.

Starten met bouwen

Bouwen kan je op verschillende manieren doen. Wil je graag een vertrouwde Nederlandse bouwer? Dan kan je in Nederland bij verschillende bouwbedrijven informeren of zij ook in het buitenland voor je kunnen bouwen. Een aannemer zoeken in de regio waar je wil gaan wonen is natuurlijk wel een stuk goedkoper. In bepaalde landen zal het ook mogelijk zijn om met locals een huis te bouwen. Ga je in zee met een aannemer maak dan van te voren je verwachtingen goed duidelijk. Betaal nooit alles in één keer en zorg er voor dat er goede controle op het bouwen is.

Houd rekening met de seizoenen

De seizoenen in het buitenland zijn vaak anders dan in Nederland. Regent het veel in bepaalde seizoenen? Hou hier dan rekening mee tijdens de bouw. Maar ook als de bouw is afgerond en je moet gaan verhuizen. Wanneer je hebt gekozen voor om te verhuizen naar Spanje bijvoorbeeld, moet je dit niet in juli en augustus willen doen.

Meer tips voor het bouwen of verbouwen van je huis? Lees dan hier verder.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *