Bespaar na het verbouwen van je badkamer

Energie besparen in de badkamer

De meest voor de hand liggende tip, maar de tip die nog steeds het minste wordt toegepast, is de tip om korter te douchen. Gemiddeld staan we 9 minuten onder de douche, dit is net iets te lang.Hierdoor gaat veel water ‘verloren’ en ook de ketel moet hard werken om al dat water op temperatuur te houden. Wanneer je maximaal 5 minuten onder de douche staat, kun je een hoop besparen.

Een warmte-terugwin-systeem kan ook veel opleveren. Dit haalt de warmte uit het weggespoelde douchewater en gebruikt het opnieuw om koud water te verwarmen.

De regendouche is ook een hot item in veel badkamers. Het nadeel aan deze douchekappen is, dat ze veel meer water gebruiken dan normaal. Namelijk, bijna 22 liter per minuut. Een water besparende douchekop daarentegen verbruikt al snel 50% minder. Het douchen is nog net zo prettig, maar een stuk voordeliger.

Isoleren

Een ander veelvoorkomend probleem is dat het water in een badkuip snel afkoelt. Hierdoor zetten mensen opnieuw de warme kraan aan. Dit is natuurlijk niet zuinig. Je kunt dit voorkomen door de badkuip goed te isoleren, waardoor het water minder snel afkoelt. Een goede isolatie in de gehele badkamer werkt overigens energiebesparend. Zodoende hoeft namelijk minder vaak de verwarming aan!

 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *