Alles over de inboedelverzekering

door

in

Een inboedelverzekering is een verzekering die de schade aan uw huisraad verzekerd. Dat is dus een overeenkomst die u heeft met uw verzekeringsmaatschappij. Met een verzekering probeert men de financiële gevolgen die men kan hebben te dekken. Deze gevolgen worden dan gedekt door de verzekeringsmaatschappij. Voor een dergelijke verzekering betaald uw dan een maandelijkse of jaarlijkse premie.

 

Verschillen

 

Tussen inboedelverzekeringen bestaan tussen de maatschappijen onderling grote verschillen. Toch zijn deze verschillen heel moeilijk te onderzoeken. Voor het afsluiten van een inboedelverzekering is het belangrijk alles goed door te nemen en de verschillen tussen de maatschappijen onderling te vergelijken.

 

Inboedel

 

Onder een inboedel van een particulier worden alle roerende zaken gerekend die tot de particuliere huishouding behoren. Hieronder horen bijvoorbeeld fietsen, aanhangers, bromfietsen maar ook kleine huisdieren. Ook wordt de tuin en vaartuigen tot de inboedel gerekend. Wat niet tot uw inboedel wordt gerekend is geld, motorrijtuigen met de uitzondering van bromfietsen en zaken die voor industriële doeleinden worden gebruikt. Ook de plaats waar de inboedel staat is nog belangrijk. Uiteraard geldt de inboedelverkering voor de spullen in huis maar ook onder afdaken, balkons, trappenhuizen enzovoort. Wanneer er echter spullen worden gestolen dan dient er een bepaling dat er altijd sporen van inbraak moet zijn. Dit komt vooral voor bij het ontvreemden van spullen bij appartementen. Indien er aan inboedel wordt gedacht aan de buitenzijde van een woning zoals zonwering of antennes dan is de schade gedekt echter niet bij vandalisme of diefstal. Wanneer u schade heeft aan inboedel op bijvoorbeeld uw balkon of afdak dan is eventuele schade wel gedekt alleen niet tegen diefstal, storm, vandalisme en neerslag. Indien er wasgoed of eventueel tuinmeubilair wordt gestolen bent u daarvoor weer wel verzekerd door uw inboedelverzekering.

 

Dekkingsvarianten

 

Nu bestaan er ook nog verschillen voor het afsluiten van de dekkingsgraad. U kunt uw inboedel verzekering als extra of All Risk. De extra ( standaarddekking ) is de meest voorkomende. inboedelverkering. Lees alles goed door voor u uw besluit neemt bij wie en hoe u verzekerd wilt zijn.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *