Ideale dakkapellen

door

in

Een dakkapel is een forse investering. Maar het is wel de ideale oplossing als je meer ruimte wil creëren. Een dakkapel zorgt voor meer licht in de ruimte. Als je je huis wil verkopen, spreekt een dakkapel een koper aan. De meeste dakkapellen zijn 150 centimeter hoog en 250 centimeter breed.

Houten dakkapel
Een houten dakkapel is meestal vanaf 3000 euro te koop. De levensduur van hout wordt bepaald door het onderhoud. Het is van belang dat het hout niet gaat rotten. Het hout kan altijd overgeschilderd worden en de dakkapel kan ter plaatse gefabriceerd worden. Hout heeft een natuurlijke uitstraling. Hout wordt op langere termijn wel duur in onderhoud omdat je ieder jaar de houten dakkapel moet onderhouden.

Kunststof dakkapellen
Een kunststof dakkapel kost meestal 3750 euro. Deze dakkapel prijs ligt en stukje lager dan andere prijzen.  Maar een kunststof dakkapel is uiteindelijk wel goedkoper in onderhoudskosten, want hij is op jaarbasis 150 euro goedkoper dan hout. Een nadeel is dat als het kunststof kapot gaat, dit moeilijk te herstellen is. De dakkapellen zijn brandbestendig en verkleuren niet. De kunststof dakkapel gaat 50 jaar mee. Ook is het onderhoud matig.

Polyester prefab dakkapel
Een polyester prefab dakkapel is verkrijgbaar vanaf ongeveer 4500 euro. Dit is natuurlijk een fors prijs verschil in vergelijking met een houten of kunststof dakkapel. Toch wordt de polyester prefab dakkapel het meeste in Nederland verkocht. De polyester prefab dakkapel vraagt weinig onderhoud van je en isoleert je woning goed. Door het prefab bouwen is de polyester prefab dakkapel meestal binnen een dag gebouwd.

Bredere dakkapellen
Een dakkapel van 350 cm breed, dus 1 meter langer dan de standaard dakkapel, kost ongeveer 750 euro meer dan normale dakkapellen. Een houten dakkapel kost dan ongeveer 3750 euro en een kunststof dakkapel 4500 euro. Een polyester prefab dakkapel kost ongeveer 5250 euro. Kortom, keuze genoeg uit vele prijs kwalificaties!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *